četrtek, 22. junij 2023

Proti Atlantic road

Ponoči je vendarle deževalo in začelo pihati, kljub napovedi, da se bo to zgodilo včeraj popoldan. Vendar sva se zbudila v kar sončno jutro. 

Najprej sem šla peš do bližnje mestne knjižnice, kjer je na razpolago internet. V oblak sem shranila vse fotografije, da sprostim prostor na telefonu. Tako si lahko privoščim tudi kak posnetek več, kar kasneje urejam, ko imam čas. Poleg tega sem Bojanu na iPad naložila vse elektronske edicije dela, da bo imel za branje. 

Najina naslednja točka postanka ni prav daleč. Norveška je res velika dežela s še več zanimivostmi in lepotami. Mnoge med njimi niso le lepe in posebne, pač pa tudi edinstvene na svetu. Res si moraš vzeti čas, da počasi in s preudarkom obiščeš vsaj tiste najpomembnejše.
Tokrat je to Atlantska cesta (Atlantic road), ki velja za najlepšo potovalno izkušnjo na svetu. 
(Vzeto z interneta za boljšo predstavo, kako to zgleda z zraka)

 Z osmimi mostovi se cesta vije kot kača iz otočka na otoček, da poveže Kårvåg z  Averøyi in Vevango na celini. Jutri si jo bova ogledala s skuterjem, ker danes piha premočan veter.
 Sva se pa sprehodila po okolici parkirišča, kjer je urejena sprehajalna pot s pogledom na ocean in otoke v bližini.
Prespala bova na parkirišču v bližini Atlantic road. 

Pred par minutami (ob 19:45) se je prikazala lepa mavrica. Pri bas je bil sonček, v ozadju je iz oblakov najbrž orsilo. Zelooooo lepo. 

Ni komentarjev: