četrtek, 20. oktober 2022

Zaključek potepanja do Meteore in nazaj

Včeraj se je iztekel zadnji dan najinega potepanja, ki je trajalo dlje, kot sva načrtovala. Toliko lepega in zanimivega je na tem delu Evrope, da resnično potrebuješ čas in midva sva ga imela in izkoristila. Presenetljivo, koliko zanimivih, lepih, in nepozabnih krajev in atrakcij sva odkrila na poti. Ostaja pa še veliko stvari, ki jih, upam, bova obiskala kdaj drugič. 

Če na kratko povzamem, so ti deli Balkana, Grčije in Albanije, ki sva jih obiskala zelo zanimivi in lepi. Ljudje so prijazni in odprti. Hrana je okusna in možnosti za kampiranje za avtodome dobre. Tudi izbrani čas v letu je bil kar posrečen glede vremena in števila turistov.

Na poti sva srečala nekaj prijaznih popotnikov z zanimivimi izkušnjami. Sicer pa se glede na Covid situacijo nisva preveč izpostavljala stikom in množici. . 
Zadnji dan naju je čakala le pot iz Makarske domov, večina po Jadranski magistrali. 
Bil je lep sončen in topel dan 28°C. Na cesti so bili le še redki avtodomi, ki so se odpravljali na jug, a vendar so še bili.
Vedno znova me preseneti, kako lep je Omiš, saj leži pod skalnatimi grebeni in v zalivu, kjer se izliva reka Cetinja. Res izjemno slikovito mesto.
 Magistrala je en sam ovinek, tako da imaš občutek, da se ti bo zvrtelo.od neprestanega obračanja. A je vsak ovinek drugačen, obala lepa, polno krasnih zalivčkov, nalih mestec na pobočju obale in mirno morje. Ni ti dolgčas.
Ko bi lahko odnesla s seboj domov nekaj tega. No, fotografije mi bodo priklicale te vtise. 
Ustavila sva se v najinem Primoštenu, kjer sva počitnikovala, ko so bili otroci majhni. 
Mestece je slikovito, povečali in polepšali so mestne plaže, zraslo je veliko novih hiš ba bregu. Tu sva se ustavila na plaži, se sprehodila po ozkih ulicah in uživala v okusni morski hrani. 
Kavo pa sva popila nekaj pozneje v bližini Paklenice. Ujela sva še zadnji sončni zahod, kar med vožnjo sem ga morala fotografirati. Veličastne tople barve v polmraku.
Preostali del poti je minil mirno. Domov sva prispela pozno zvečer.

Ni komentarjev: