četrtek, 6. oktober 2022

Sidari, Krf

Še en dan sva se odločila preživeti na Krfu, da si pogledava tudi severozahodni del otoka. 
Tokrat sva res dobro izkoristila najin skuter, saj je otok velik in precej gorat, zato potrebuješ ustrezno prevozno sredstvo, da lahko obiščeš tudi malo bolj oddaljene točke. Ni čudno, da tu na vsakem koraku izposojajo avte, skuterje in štirikolesnike. Brez prevoznega sredstva, ti ne ostane drugegs, kot le ležati na plaži. 

V teh dneh sva bila že na dveh zanimivih krajih. Ostala nama je le še obala na koncu otoka, ki jo veliko reklamirajo. Pritegnile so naju bele pečine in razgibana obala na reklamnih zloženkah.

Odpravila sva se dopoldne in po nekaj več kot 30 km prispela v mestece Sidari, priljubljeno obalno letovišče, znano po slikovitih skalnih formacijah, modro turkiznem morju in peščenih plažah. 
Najprej sva si ogledala slikovit konec rta Cape Drastis, bele čeri in beli skalnati grebeni, ki se prav svetijo v turkiznozelenem morju. 
Nadaljevala sva pot proti mestu, kjer so trije večji zalivi in plaže
Posebej atraktiven in slikovit je skalnati zaliv, ne le zaradi svoje lepote, pač pa tudi zaradi starodavne legende, ki pravi, da se bosta dve osebi zaljubili, če kanal preplavata skupaj. 
Bojan ga je preplaval dvakrat (enkrat zase, enkrat zame), zame je bilo prehladno za kopanje. Sicer pa verjameva, da sva se našla že veliko prej, preden sva uspela doživeti "kanal d'amouri".

Kot ponavadi je bilo vsepovsod veliko turistov, ki so fotografirali to izjemno okolje z različnih točk, ali pa so se kopali in ležali na skalah in plaži.
Sprehodila sva se po mestecu, ki leži na ravnini. Včasih sta to bili dve vasi, a z gradnjo hotelov in letovišc, sta se povezali v eno samo, bolj ali manj komercializirano letovšče s številnimi hoteli, restavracijami z bazeni, bari in slaščičarnami, posebej ob robu slikovitih skal in zalivov.
V času največje sezone je tu prav gotovo prava norišnica. Danes sva lahko v miru uživala, skupaj z obvladljivim številom obiskovalcev. 

Krf je bil le najina rezervna destinacija, pa se je izkazal za pravo odločitev.
Načrtovala sva le kakšen dan v Meteori, sedaj pa sva v Grčiji že deveti dan. 



Ni komentarjev: