sreda, 27. marec 2024

Lagos, Ponta de Piedale

Vreme je še vedno kar aprilsko, izmenjujeta se kratki sončni prebl8ski ki jim slledi naliv. Ponoči je zdržema deževalo in tudi ohladilo se je kar precej.
Dopoldne, ko se je zjasnilo, uspeva opraviti kratek sprehod do mestne promenade in trgovine, kjer sva se založia z resnično odličnimi pomarančami.
 So sočne, sladke.  pravijo, da so najbolj sočne na svetu. So pa jih prav Portugalci  prinesli iz Kitajske v Evropo.

Ko sva se vračala, naju je presenetil rahel dež, ki se je kasneje spremenil v naliv s sodro..

Danes sta se najina soseda iz Belgije odpravila domov. Naj povem, da sta na Portuglmalskem že od začetka leta, ker sta v Lagosu našla mojstra za predelavo vseh oblazinjenih sedežev v avtodomu. Kako zanimivo, iz Belgije na Portugalsko, da jim Romun v usnje obleče vse sedeže. Opravil je cenovno ugodno in odlično delo.

 Vremenska napoved je obetala nekaj vedrine, ali vsaj brez dežja okoli pete ure popoldne.
Toplo sva se oblekla, saj je pihal močan veter, bilo je 15 •C, občutek pa le 12•C (pravi prognoza) in se odpravila pogledat še zadnjo četrtino rta. Nisva bila edina.
Ponovno sva ugotavljala, kako kakovostno so uredili dostop do teh lepot. Na vseh obronkih tega močno razčlenjenega in erodiranega rta so urejene pešpoti po ograjenih lesenih policah na kolih. 
Tu so čeri iz nekakšne ilovice ali strnjenega peska in apnenca, ki se topi in ustvarja razpoke in jame. 
Hodila sva tudi izven te poti, po ozkih stezah in jarkih, tokrat precej mokrih in spolzkih. Podvig se je splačal, saj sva na vsakem vrhu imela slikovit in drugačen razgled na to razgibano formacijo čeri in osamelce v morju, ki so se ob sončnih žarkih zlato svetili. 
Ujela sva celo lepo mavrico. 
Ppl
Na koncu sva se po stopnicah spustila do zadnje plaže, ko je začelo deževati in to konkretno. 
Na srečo je za ovinkom na plaži bila restavracija, kher sva vedrila ob toplem čaju.

PVetrovke so dobro zadržale dež, a m9je hlače in teniske so bile premočene. Tudi v mokrem vremenu sva bila z dnevom kar zadovoljna. 
Vlažna in zmražena sva vključila ogrevanje v avtodomu in v prijetni toploti načrtovala, kam se odpraviva baslednji dan. 

Kolaž vtisov, ki pa ne bo zadnji, saj naju čaka še kar nekaj podobne obale v Algarvi. 






Ni komentarjev: