torek, 5. marec 2024

Donostia-San Sebastian

Dan 4

Ponoči in dopoldne je še deževalo, zato sva ogled mesta prestavila na čas po kosilu. In kot naročeno (in po vremenski napovedi) se je zjasnilo. Vleče sicer hladen veter, a sonce je kar prijetno toplo.


Tokrat si bova ogledala to lepo mesto le še na točkah, ki jih pred letom dni nisva uspela obiskati

San Sebastián je letoviško mesto ob Biskajskem zalivu v gorati Baskiji. Kiti se s tremi peščenimi plažami. Več pa na tej povezavi

Osrednja mestna plaža je Playa de la Concha obdana z dolgo, lepo urejeno in slikovito promenado ob zalivu. 

Romanticno okolje velikega ovalnega zaliva pred mestom dopolnjuje karizmatično staro mestno jedro na enem koncu in elegantno nakupovalno četrtjo v sredini.

Vse omenjeno dopolnjuje še kip  Kristusa na polotoku, ki strmi nad mesto.

Plažo pred oceanom varuje otoček Klara.

Danes sva si ogledala mesto iz malo višje točke, z vzpetine Mount Iguelio. Tja gor pelje vec kot 100 let stara vzpenjača, ki omogoča priljubljen pogled na prekrasno mesto.

Vožnja s to res zanimivo staro vzpenjačo z lesenimi vagoni te opomni na stare čase in takratne navade. 

Na vrhu vzpetine je lunapark, ki pa trenutno ni bil odprt. Lahko sva se sprehodila po razgibanih zgradbah in lepih razglednih terasah in uživala v razgledu na mesto in ocean.

Kasneje sva se sprehodila do sodobnega centra, bogatega s prestižnimi trgovinami. Tu sva nabavila špansko sim kartico pri operaterju Orange, zaradi cenejšega orenosa podatkov (internet).

Zaključila sva dan z nakupm in s sprehodom do postajališča.

Zvečer pa sva že lahko gledala svoje TV orograme na iPadu.

Ni komentarjev: