petek, 5. avgust 2022

Z avtodomom na Dansko



Na poti do Danske

V sredo 3. avgusta sva se sredi dopoldneva odpravila z avtodomom proti Danski. Prvi dan sva prevozila dobrih 600 km v vročem dnevu in se ustavila na nama že znani lokaciji, brezplačnem postajališču Der Freistaat v bližini Sulzemoosa. Ponuja elektriko, brezplačen 'public' wifi in vodo in kemični wc. Res ugoden in primeren kraj za nočni postanek na poti.
Naslednji dan sva se odpravila dalje. Potovala sva po avtocesti št. 7. Promet je bil mestoma zgoščen zaradi dela na cesti, a je bil kljub temu kar tekoč. Avtocesto na več mestih širijo, popravljajo in širijo mostove.
Dan je bil peklensko vroč, saj je skoraj cel dan termometer kazal od 37 do 39°C. Bilo je tako vroče, da ni bilo treba posebej ogrevati vode za tuširanje in pomivanje poside, saj je bila ravno prave temoerature za uporabo. Vročino sva lažje prenašala samo zato, ker sva vedela, da bo naslednji dan skoraj 20°c manj 😉
Pod noč sva se ustavila v Bad Salzdetfurthu, na postajališču. Cena 5 €. Postajališče za 10 avtodomov je ob večjem parkirišču ob kopališču, ki ponuja solne kopeli. Je opremljeno z elektriko (1 €za 6 ur) in setvisom za avtodom. Postajališče se hitro zapolni, na srečo je možno parkirati tudi na bližnjem parkirišču v primeru gneče. 
Šele ob sončnem zahodu se je začelo ohlajati in ponoči je padal dež. Za nama je drugih 600 km. 

Ni komentarjev: