sobota, 12. marec 2022

Marina di Pesculose, Maldive del Sorento

12. marec
Na veliko veselje naju je zbudil sonček. Že drugi dan zapired je jasno in sončno, no hladen veter pa kljub temu na manjka. Odločila sva se, da današnji dan porabiva za pohajkovanje po lepi okolici mesta  Leuca.
Po nakupu kruha in zelenjave sva šla mimo te zanimive točke. ;)
Odpravila sva se do nekaj kilometrov oddalhene Marine di Pesculose in Maldive del Solento, ki ležita takorekoč izza ovinka. Po skalnatih krušljivih klifih v okolici Leuce se obala spremeni v več kot 10 kilometrov peščenih plaž. 
Preden sva zapustila mesto sva na njenem obrobju še uživala ob ogledu zanimivih morskih jam v klifih. Posebej znana je jama treh vrat (grotta di tre porte). Seveda bi si bilo veliko lepše ogledati te jame iz čolna, a v tem času tega ne ponujajo. 
Človek bi lahko ure in ure hodil in si ogledoval te lepote. 
Med potjo sva se ustavila, da si ogledava cerkvico na prostem. Puglia je prepolna mogočnih cerkva, tu pa predstavlja posebnost, cerkev na prostem.

Pokrajina ob poti je pusta, spominja na naš kras, veliko kamnitih zidov, starih oljčnih nasadov inna tem področju bi rekla polovičnih trullov, okrogli stožci brez kapice. :)
Pripeljala sva se do Marine di Pesculose in parkirala ob obali. Mesto je tipično turistično in v tem času precej tiho in mirno. Imajo moderno cerkev.
Po kosilu sva se odpravila na obalo in se uro in pol (3 km v eno smer) sprehajala in uživala ob zvokih morja in sončku. 
Pe še lahko rečeva, da sva bila na Maldivih ;) (tako se del te plaže tudi res imenuje)
Zaključila sva ob sončnem zahodu. Preživela sva res lep dan za dušo. 




Ni komentarjev: