četrtek, 3. marec 2022

Cattolica, obmorsko mesto

1. marec 2020
Zjutraj sva si ogledala mesto Cattoloca, ki lezi v provinci Rimi in šteje 16,233 prebivalcev po podatkih wikipedije. Bilo je zelo hladno, sajje pihal mrzel severni veter. Morje je bilo razburkano in olivno sivo. 
V mestu je bilo živahno, saj je bil pustni torek in so šolarji v maskah plesali po trgih. 
Dopldne sva nadaljevala pot, tokrat po Adriatiki SS16 proti San Benedeto del Tronto. Če se ti ne mudi je vožnja po tej cesti prijetnejša kot po avtocesti, ki je v večini primerov prepolna kamijonov. 
Med potjo sva opravila še nabavo in pojedla kosilo. 
Pot teče v bližini morja ob železnici, ki teče prav ob morju. To področje je gosto poseljeno, tako da praktično mesta neopazno prehajajo v naslednje mesto. Hiše so na obeh straneh ceste. Večinoma so to bloki z balkoni, spodaj pa so trgovine in razne delavnice in služnosti. Zanimivo, da tu z avtodomom ne moreš kar tako do obale, saj je večina podhodov pod železnico primerna le za lokalne avtomobile. Tako sva razburkano morje opazovala le od daleč. 
Proti večeru sva prispela v San Benedeto del Tronto, ki leži v pokrajini Marche, na območju najgosteje poseljenega področja ob Jadranskem morju. 
Tudi tu nisva uspela dobiti delujočega postajališca, sva pa našla mirno parkirišče na obrobju mesta, kjer sva delala družbo še par drugim avtodomom.


Ni komentarjev: