nedelja, 14. junij 2009

Saariselka

Sobota, 13.6.09

Zbudila sva se v hladno jutro, še posebej, ker nama gretje ni delalo. Ugotovila sva, da nama je zmanjkal plin. Na srečo imava tudi rezervno bombolo. Zajtrk kot ponavadi. Kamper sva parkirala v okolici apartmajev ali depandans hotela. Ker sedaj ni sezona, ni bilo turistov. 

Nato sva se odpravila do recepcije hotela in dobila sobo. Saariselka je znano finsko turistično naselje z različnimi hotelskimi zgradbami. Stalnih prebivalcev praktično ni, v turistični sezoni pa se tu zbere nekaj tisoč turistov, ki uživajo v prostranih in osvetljenih stezah za smučarski tek ali pa v smučanju iz bližnjega 437 m visokega hriba Kaunispaa. 



Po nastanitvi v sobi novozgrajenega hotela sva se odpeljala na ta bližnji hrib z lepim razgledom na prostrano področje Laponske. Tu pa tam še vedno ležijo krpe snega na višjih osojnih legah. Smučarska sezona se začne v oktobru in konča v maju.


Popoldne se je zbrala celotna skupina tutorjev za seminar v Inariju. Imeli smo sestanek in uredili gradivo za udeležence. Zvečer smo po večerji še zaplesali ob živi glasbi, pravijo, da je tu v sezoni vsak dan ples. Pravo presenečenje je, da Finci ljubijo karaoke in ples in imajo v karaokah prave nastope (vabijo celo s plakati).
Nekaj slikovnih utrinkov iz tega dne.


Ni komentarjev: