ponedeljek, 12. junij 2017

Škotska, - 7.6.2017

Sončno jutro. Noč je bila hladna, napovedovali so 3°C, a nama ni bilo mraz, saj sva se ogrevala z elektriko, kako prijetno!!! Po zajtrku sva šla na ogled Kaledonskih stopnic - Caledonian steps, vodne pregrade (6) za prehod iz zgornjega jezera na spodnje, Loch Ness in obratno. Zanimiva procedura, ki stane 15 - 30 £ glede na velikost ladjice. Celotna pot po zapornicah traja 1,5 ure. Zanimivo dogajanje pri prehodu ladjic, veliko obiskovalcev in slikanja.
Sprehodila sva se do razglednih točk jezera. Nessie nisva videla ;).





Nadaljujeva pot proti kraju, kjer naj bi videli pošast Nessi, Drumnadrochit.
Ustavili pri Invermoriston bridge, kjer je lepa soteska. Voda je barve angleškega čaja ;).
Pogoste table, ki opozarjajo na vožnjo po levi strani v več jezikih.



Vstavila sva se pri znanem gradu Urquhard, ki ga vidiš na vseh turističnih vodnikih. To do pravzaorav malo bolj ohranjene razvaline na lepem mestu ob jezeru. Slikala sva ga le od daleč.





Sledil je Drumnadrochit, kjer je muzej posvečen Nessi. Zanimiva je raztavljena težka originalna podvodna obleka, s kater je Webb leta 1969 pretekel maraton pod vidno gladino v 12 dneh in zbral več kot miljon funtov za otroke z levkemijo. Pred muzejem je tudi mini podmornics, s katero so iskali Nesdie...



Po kosilu želiva skuhati kavi, pa s va ugotovila, da sva pri pomivanju posode zgubila vložek za kavo. Posledica, odpravila sva se v Inverness po novo kafetjero. Vozila sva se po lepi slikoviti pokrajini ob jezeru. Ogledala sva si center mesta, ki leži ob reki Ness. Sprehodila sva se po lepi sprehajalni stezi ob reki. Pred odhodom sem kupila še nov kabel za polnjenje mojega telefona. Sedaj se odpravljava v 70 km oddaljen kamp proti severu.







Kampirala sva tik ob severnem morju na vzhodni obali. Kamp je velik z mnogimi velikimi mobilnimi hiškami. Obdajajo ga sipine. Zgleda, da je v sezoni dobro obiskan,
vprašanje pa je, koliko se jih namaka v tem mrzlem morju. Obala je lepa, tudi peščena.

Ni komentarjev: