petek, 9. junij 2017

Škotska - 4.6.2017

Zjutraj sva se v kampu pridružila skupini v mini vanu - vožnja z njim je trajala le 15 minut ( z avtobusom traja do 1 ure), Šofer je prijazno opravil vlogo turističnega vodiča na lsatno pobudo in nam povedal veliko o mestu samem in o njegovih znamenitostih. Edimburg ima kar nekaj zanimivih točk.


Sprehodila sva se po parku in se povzpela do gradu. Ogedala sva si zunanjost gradu in poglede na mesto pod njim. Na eni strani leži na visoki skali na drugi pa je z ulico povezan z mestom. Dolga turistična ulica se konča pri kraljičini rezidenci in parlamentu.



Mesto obišče veliko turistov. Po kavi v "kraljičini" kafeternici sva se odpravila tudi na bližnji ugasli vulkan Arthur 's Seat (150m) na robu mesta, od koder sva imela čudoviti razgled na celoten Edimburg in okolico. Splača se vzeti 1-2 uri za ta vzpon.
Po kosilu v restavraciji z italjansko hrano (v VB sva videla veliko italjanskih restavracij in bifejev) sva se odpravila kratek obđgled mesta do Royal Yocht Britania, ki jo uporablja kraljeva družina za posebne priložnosti. Ker nisva domačina in naju kraljeve zadeve ne ganejo, sva si j ogledala le od zunaj.



Po prihodu nazaj v center sva se pospela še na grič nad centrom mesta Calton Hill, kjer je nekaj spomenikov v grškem stilu.





Po krajšem potepanju po centru sva se z minibusom odpeljala nazaj proti kampu. Na poti se je posebej za nas
ustavil ob slikoviti Fettes college, kjer je Harry Potter v filmu hodil v šolo. To je dejansko draga elitna šola.

Ni komentarjev: