petek, 16. junij 2017

Škotska - 10.6.2017

Danes sva se vozila od Ullapoola do otoka Skye po lepi zanimivi razgibani pokrajini. Ustavljala sva se povsod tam, kjer je bil lep pogled na morje in okolico.


Izbrala sva stranske ozke ceste, ki so naju vodile po zalivih in gričih. Na tem delu Škotske so ledeniki pustili vidne sledove v obliki U dolin in moren, ki se ponekod končujejo celo v morju, kot otočki. Ta pokrajina močno sominja na norveško pokrajino s fjordi.






Ta del je redko poseljen, deloma nerodoviten, ceste so precej ozke vendar z zelo pogostimi izogibališči, tako da promet poteka brez težav počasi a tekoče. Pogosto sva se ustavljala ob lepih razgledih in napolnila fotoaparat in telefona s slikami. Najlepši je bil zadnji del poti od Toridona do Otoka Skye.







Pot čez zadnji prelaz je bila zelo slikovita, vendar zaradi strmih vzponov in spustov in ozke poti in ostrih ovinkov, odsvetovana za kamp prikolice in je seveda pozimi neprevozna. Vreme se je danes vsaj nekajkrat zamenejalo, dež, sonce, dež, kot se za Škotsko seveda spodobi. Zrak pa je bil že toplejši.


Ni komentarjev: