nedelja, 18. junij 2017

Škotska - 15.6.2017

Zbudiva se v lepo sončno jutro. Po zajtrku sva se zapeljela do parkirišča pod svetilnikom in golf igriščem in se s kolesi, že kmalu po osmi ur, odpravila po lepi dolgi promenadi ob morju v mestu Folkestone. Promenada se nadaljuje še kilometre in kilometre naprej in na njej je veliko jutranjih tekačev.







Ob promenadi je lep urejen park, kjer sva se po zanimivi potki odpravila na zgornjo ploščad, kjer leži medtu. Tudi tu je lepa promenada z osrednjim spomenikom vsem padlim za domovino. Nato sva se po kolesarski poti odpravila na pečine nad Folkestonom. Tam sva se ustavola pri velikem kompleksu - memorial, posvečenem padlim v letalski bitki za Britanijo leta 1940. Tu je tudi slikovita peš pot po robu pečin - cliffov proti Dovru. Za kosilo sva se ustavila v lokani gostilni, in uživala okusno kosilo s sladico in vodo, cena 10£ za oba skupaj. Zaslužili so 2£ napitnine :) Očitno v turistično obiskanih restavracijah imajo zasoljene cene.














Popoldne se je pojavil močan hladen veter, zato sva namest ugreta od kolesarjenja prišla v dolino premražena, a zadovoljna, saj sva preživela zanimiv in koristen dan :).




Na poti sva odkrila še en kamp, ki ga ni v knjižici kampov, je nižje kategorije niti na Googlu. Imenuje se Little Switzerland in leži na polici pod pečinami z lepim razgledom.

Ni komentarjev: