petek, 30. april 2010

Tarifa, petek, 30.4.2010

Še zadnji zajtrk na Portugalskem, kjer sva spoznala veliko zanimivih in lepih krajev in kotičkov. Z obiskom te države sva bila več kot zadovoljna. Pustila nama je zelo lep vtis. Odpravila sva se proti Tarifi, ki leži nedaleč od Gibraltarja. Pokrajina je bila sprva valovita, z obsežnimi nasadi pomaranč in oljk, nato je sledil ravninski del s polji in pred prihodom do obale je spet postala gričevnata. Tu se je na travnikih pasla živina. Pokrajina je bila redko poseljena. Peljala sva se mimo Seville. 





V eni izmed dolin so bila na vsakem stebru električnega daljnovoda gnezda s štorkljami, na katerih celo po štiri hkrati. Španci s pridom izkoriščajo naravne danosti sonca in vetra za čisto proizvodnjo energije. V eni izmed dolin je bilo nekaj sto velikih vetrnic za pridobivanje električne energije (verjetno primerljivo s krško jedrsko elektraarno), na enem izmed pobočij pa sva videla eno izmed mnogih španskih elektraren na sončne celice.  

Na popti do Tarife sva komaj našla primerno počivališče, da sva si pripravila kosilo. Na tem koncu so avtoceste bolj slabo opremjene s počivališči. 






Končno sva prišla do načrtovanega kampa Rio Jara, 3 km oddaljenega od Tarife, najbolj južnega mesta na našem kontinentu. Je prijeten, lepo vzdrževan kamp tik zraven izliva reke v morje. Seveda sva se najprej sprehodila do peščene obale, kjer sva uživala ob pogledu na valove, še vedno Atlantskega oceana in nabiranju lepih školjk. Jutri načrtujeva voden izlet v mesto Tanger v Maroku.

Ni komentarjev: