torek, 27. april 2010

Sesimbra in Cabo Espichel, torek, 27.4.2010

Pozajtrkovala sva in se odpravila do avtobusnega postajališča z namenom, da se peljeva do Lizbone. Ko sva vstopila na avtobus in želela plačati, nama je šofer povedal, da z najino nadaljno vožnjo z vlakom ne bo nič, saj že drugi dan štrajkajo javni prevozi (avtobus, vlak,...). Obtičala sva torej v kampu. Šla sva na obhod po njem in srečala slovensko družino, ki se je s kamperjem odravljala naprej proti Lisboni.

Tudi midva sva se odločila, da se odpraviva na pot s kamperjem in sicer do Sesimbre, manjše ribiške vasi 40 km oddaljene od Lisbone. Na avtocesti proti Lisboni sva obtičala nekaj časa v nepregledni koloni vozil, ki se je valila proti glavnemu mestu. Na srečo je najina pot vodila v drugo smer. Prečkala sva reko Tejo preko znanega trikilometerskega mostu in na desnem bregu reke na hribu zagledala visok kritusov kip obrnjen proti mestu.


Pot sva nadaljevala do manjšega ribiškega mesta Sesimbre, ki so ga hotelski kompleksi posrkali vase, kar seveda ni čudno, saj leži ob dolgem lepem zalivu s peščeno plažo. Kar nekaj kopalcev je že uživalo na toplem soncu. Sprehodila sva se ob obali in popila kavo. 









Nato sva se odpravila do Cabo Espichel, rt s svetilnikom in zanimivimi zalivi in visokimi pečinami. Ustavila sva se ob lepem zalivu v bližini romarske cerkve s posebnimi prostori za romarje, kjer sva si pripravila dobro kosilo in v družbi še nekaj podobnih turistov preživela dve urici.





Na poti proti kampu sva se odločila, da poskusiva priti do kraja Almada,kjer je velikanski Kristusov kip. Ugotovila sva, da je bila to dobra odločitev, saj sva poleg občudovanja ogromnega stolpa, na katerem je velik kip in v notranjosti stolpa prijetna cerkvica, imela tudi krasen razgled na Lisbono in oba mostova (eden več kot 10 km dolg), ki prečkata reko Tejo.



Nepričakovano sva kljub težavam preživela lep in zanimiv dan. Obljubljajo, da jutri ne bo več štrajka. ;-)

Ni komentarjev: