torek, 21. marec 2023

Z avtodomom po južni Franciji, marec 2023

Dan 1
Torek 21.3.23 ob 11:00 sva prečkala italijansko mejo in začela najino potovanje z avtodomom po južni Franciji od Mediterana do Atlantika, ki se ga zelo veseliva.
Peljeva se proti Genovi.
Skoraj vse do Benetk sta bila dva pasova zasedena s tovornjaki, ki so se premikali po polžje zaradi del na cestišču. Še sreča, da sva po tretjem pasu lahko vozila s primerno hitrostjo. 

Razmišljala sem, kako brezosebna je vožnja po hitri cesti. Spominja me na tekoči trak, vsak hiti proti svojemu cilju, v bistvu se ne ozira na okolico, na naravo, le varno vijuga med ostalimi udeleženci. Če je pomemben čas, da prevoziš določeno razdaljo, pa je avtocesta, seveda, idealna izbira, o tem ni dvoma. ;)
No, tudi midva sva prvi dan želela prevoziti čimveč kilometrov in ker to okolico že dobro poznava, niti nisva obžalovala, da mimo naju brzijo kilometri itaijanske pokrajine. 
Po prevoženih 530 km sva se ustavila, v mestecu Ovada, dobrih 50 kilometrov pred Genovo. Tu sva našla brezplačno postajališče za avtodome, kjer je bilo parkiranih že nekaj avtodomov. 

1 komentar:

Unknown pravi ...

Lepo in varno potujta in uživajta! Vaju bomo spremljali in uživali z vama! Srečno povsod! Nona, Marinka in Maja. :-)