torek, 3. september 2019

Siofok najin zadnji postanek

Sobota, 31. avgust

Danes sva pot nadaljevala proti južni obali jezera. Po dobrih 50 km sva se ustavila v kampu blizu Siofoka. Kamp leži vzdolž obale, ki je zelo lepo urejena, kot povečini objezeru. Travnate površine, košata drevesa, ki nudijo senco, sprehajalna pot, igrala. Tu je tudi zelo velik wakeboard več kot 200 m dolg.
Po kosilu sva šla k vodi, kjer sva videla presenetljivo veliko plavalcev v vodi. Kmalu sva ugotovila zakaj. Voda je manj motna in na dnu je zelo droben pesek in ne blato, tako da je hoja prijetnejša. Tudi močvirskih rastlin ni videti v tej okolici.



Še en lep sončen dan naju je zvabil nato na kolo in odpeljala sva se v mesto. Na obali imajo 'Siofok eye' visoko kolo, namenjeno panoramskemu razgledu jezera in mesta.
V mestu je tudi promenada z restavracijami, zabaviščnimi objekti in prodajalnami, ne more pa se primerjati s tisto v Balatonfuredu.
Od nikoder se je pripodil oblak in spustil nekaj kapelj dežja, zato sva se odpravila nazaj do kampa, kjer pa ni bilo dežja.

Posebej naju je presenatilo, kako skrbijo za izgled obale jezera, sprehajalnih poti, vsepovsod je veliko dekorativnega cvetja, vse je čisto in urejeno. In seveda, nisem si predstavljala, da je tu toliko turistov.






Ni komentarjev: