nedelja, 22. september 2019

Calanches de sPiana, Capo Rosso - osmi dan


Ponedeljek, 16. september


Še vedno sva v Portu, saj sva za današnjo potepanje izbrala Calansh de Piana in Capo Rosso, južni del nacionalnega parka. Odpravila sva se s skuterjem. Pot je na nekaterih delih zelo ozka, previsna in vklesana v skalo,tako da je bilo na poti kar nekaj zastojev zaradi srečanja z avtobusi, ki se le s težavo prebijajo skozi ozke ovinke. Vožnja je zanimiva, saj se na vsakem metru nudijo prekrasni razgledi na obalo, zalive, rdeče pečine. Z motorjem je veliko lažje ustaviti in si ogledati zanimivosti. Zanimive so motivike, ki jih je narava vklesala v te rdece granitne skale. Z malo domišljije lahko v njih opaziš različne skulpture - od oseb do živali.

skulptura psa



srček

Veliko sva slikala. Prvi postanek na tej poti je znana peš pot do dveh stolpov - do 30 minut hoje. Že na začetku opziš veliko skulpturo psa, ki jo je oblikovala narava. Malo naprej sem opazila med drevjem skulpturo kameleona :) Vredno obiska, saj se znajdeš visoko nad morjem, pečine so strme, okrog pa se dvigajo stolpi rdečih skal različnih oblik.
Pot sva nadaljevala proti vasi Piana. Sprehodila sva se po njej in si privoščila nekaj sladkih fig, ki so se ponujale z dvorišč.
Sledila je pot proti Capo Rossu, ki leži na koncu polotoka Calanshe de Piana, kamor vodijo turiste z ladjicami, da si ogledajo pečine z morske strani. Na poti vidiva tudi znano skulpturo dveh rdečih skal, ki oblikujeta okno v obliki srčka, ki je tudi popularna tematika za razglednice.

Naslednji postanek je nad Capo Rossom, na grebenu hriba,  ki vodi do konca polotoka. Zarafi vročega dneva sva se sprehodila le do do razgledne točke, nadaljevala pa nisva, za 16. september je neverjetno toplo. Uživala sva v lepih razgledih. Drugič bova šla do konca. :)






Vrmila sva se, opravila nakup najnujnešega in šla na kapučino v Porto marini (3,80 evrov vsaka), ker sva rabila WiFi, ki pa je bil nikakršen, žal.
Nato je bil čas za kopanje. Voda je prijetnano topla in kristalno čista. Tuširanje in večerja. Preživela sva čudovit dan.


Ni komentarjev: