ponedeljek, 11. maj 2020

Kako uvoziti vprašanja iz že obstoječih Google obrazcev


Googlovi Obrazci ponujajo uporabniku še eno zanimivo možnost in sicer, da iz starih obrazcev lahko uvozimo določena vprašanja (stari obrazci so tako naša banka vprašanj) in jih lahko uporabimo v novem obrazcu. S tem nam olajšajo delo in prihranijo čas. 

Kako ta možnost deluje?

V vsak Google Obrazec lahko na enostaven način uvozimo vprašanja iz drugega obrazca, ki hkrati predstavlja banko možnih že oblikovanih vprašanj. Svetujem pa, da pred uporabo Google Obrazcev razmislite o ustrezno strukturi shranjevanja obrazcev v GD, saj s tem omogočate lažje iskanje vprašanj na določeno temo. 

  • Najprej v GD ustvarimo mape Google Obrazci (morda za razrede ali predmete, ki jih poučujete, npr.: Google Obrazci 8.r ...).
  • Nato v tej mapi ustvarite podmape glede na temo (npr. Slovnica 5.r, Literatura 5.r, Besedišče 5.r ...)


  • V teh mapah shranjujete obrazce na določeno temo.


Odprete nov Google Obrazec in začnete z urejanjem vprašanj. Če želite uvoziti neko vprašanje iz že obstoječega obrazca, ali podvojiti že obstoječe vprašanje, pa to opravite po naslednjem postopku:

UVOZ VPRAŠANJ IZ STARIH OBRAZCEV
  1. Klik na drugo ikono v plavajočem desnem meniju nas popelje v GD, kjer izberemo ustrezen obrazec z vprašanji, ki bi jih radi uporabili tudi v novem obrazcu.
  2. Vsa vprašanja starega obrazca se pojavijo v desnem stolpcu. Vprašanja izberemo s klikom na kvadratek pred vprašanjem. 
  3. Nato na dnu stolpca potrdimo Insert questions /Uvozi vprašanja (v oklepaju je število izbranih vprašanj) in le-ta se uvozijo v nov brazec. 
  4. Izbrano vprašanje lahko v novem obrazcu po potrebi tudi spreminjamo glede na besedilo in tip vprašanja. 
Primer v sliki. 

KOPIRANJE VPRAŠANJ V OBRAZCU

Ko sestavljamo niz vprašanj, ki so si morda podobna, si lahko olajšamo delo z možnostjo kopiranja vprašanja in kasnejšega prilagajanja besedila in tipa vprašanja. Tak način nam prihrani čas izdelave določenih tipov vprašanj. 

Postopek: 
  1. Kliknemo na ikono spodaj, ki predstavlja dva lista. Vprašanje se podvoji.
  2. Nato po potrebi spreminjamo besedilo in tip vprašanja. 








Ni komentarjev: