torek, 25. junij 2019

Ogled znamenitosti Pekinga in ples

Vstali smo zgodaj in se z agencijo (prijeten mini bus z le 12 turisti in prijazno vodičko.
Že navsezgodaj je bilo zatohlo vroče in stopnjevalo se je iz ure v uro.

Ogled smo začeli na Tainanman Square, od tam pa smo vstopili v Prepovedano mesto. Na srečo nam ni bilo potrebno čakati v vrsti za vstopnice, kajti bila je zelo dolga. Tokrat je bila večina obiskovalcev domačinov, tako se nam je vsaj zdelo.




Forbidden City je danes muzej, v preteklosti pa je to bil dom Ming dinastije. Vstopili smo skozi severna vrata imenovana The gate of the Devine Might. Sprehodili smo se po skoraj 5 km dolgi poti po mestu, kjer ne vidiš trave, zemlje ali dreves, le beton, opeka in les. Tla so več kot 6 m debela, da bi preprečili vdor po rovih.







Vse stavbe imajo po tri vhode in 3 različne barve, ki predstavljajo 3 eazlične statuse. 

Utrujene noge smo osvežili v Akademiji za kitajsko medicino, kjer so nam zmasirali stopala in zdravnikje po njihovi metodi preverilzdravstveno stanje tistemu, ki je to želel. 




Sledilo je okusno kosilo v manjši kitajski restavraciji. 




Siti in malo osveženi smo si ogledali Tempelj of heaven.





Tempelj je bil posvečen slavi nebes in je eden izmed največjih zgradb v mestu posvečen ritualom. Ker stoji nasproti oltarja Zemlje je slavil boga Zemlje. 

Dan smo zaključili v Summer Palace, ogromin park z jezerom, zanimivim mostom, ki povezuje obalo z otočkom in tipičnimi stavbami na obali jezera. 





Zvečer so senjori imeli ples in gala včerjo. Bilo je veselo. Mladi znajo tekmovati in se sprostiti.








Ni komentarjev: