nedelja, 23. junij 2019

Nedelja - debate in eseji

Danes smo se odpeljali do mednarodne privatne šole Beijing Royal School na obrobju mesta. Kompleks stavb je namenjen otrokom od vrtca do srednje šole. To šolo je pred leti obiskal tudi naš takrtatni predsednik Turk. Njegova slika visi na steni slavnih :)


Učence je ta dan čakalo kar nekaj izzivov.
Začeli so s Scholar's Cheallenge, neke vrste kviz s 120 vprašanji na 6 različnih tem. Nato so se preizkusili v debati, ki je precej zahtevna naloga. Dve ekipi tekmujeta ned seboj na eno temo, ena jo zagovarja, druga pa zanika njen pomen. Bistvo debate je dobra utemeljitev in prepričevanje druge skupine z argumenti, poskuša in ocenjuje pa uradni sodnik. Hkrati udeleženci tudi pozitivno ocenijo in komentirajo nasprotnikove oredstavitve. Zanimiva, težka in uporabna aktivnost. Tudi sama sem sodila šestim parom. Zahtevno in odgovorno delo.

Naši učenci so bili uspešni, saj sta dve skupini (juniorji in seniorji) zmagali po dve od treh debat, ena skupina, ki pa je bila nepopolna pa eno. Ponosni smo nanje.

V zaključku je sledilo še pisanje eseja. Vsaka skupina je izbirala med šestimi temami. Rezultate bodo razglasili kasneje.

Za nami je bil še eden vroč delaven dan.

Juniorji so se zvečer odpravili na ples.



Ni komentarjev: