nedelja, 23. junij 2019

Official opening Ceremony for Senior devision









Sobota, dan za Opening Ceremony za seniorje. Juniorji so to opravili v petek. Zbrali smo se v velikem centru Intetnational Cpnvention Center, ogromna konferenčna stavba namenjena različnim medmarodnim prireditvam.

V 4. nadstropju smo se je srečalo okrog 1600 udeležencev v veliki svečano oppravljeni dvorani. Po uvodnem nastopu mladih plesalcev, ki so prikazali tradicionalni ples, je sledil svečani uvodni govor. Nato so na hudomušen način predstavili dosedanje presežke WSC. Scena je simbolizirala uporabo stola v različnih življenjskih situacijah. Sledila je predstavitev in pozdrav udeležencev po državah. Za zaključek pa je svoje umetniške pesmi, ki na svojsven način predstavijo korenine Alexa Danga, pesnika iz Portlanda.
https://www.nbcnews.com/news/asian-america/embracing-poetry-alex-dang-connecting-his-roots-n616501

Po kosilu so udeleženci v mešanih skupinah odigrali 'scavender' hunt' v 20 km oddaljenem zabaviščnem parku. Pozno zvečer smo se vrnili v mesto, na podzemno nismo šli, saj je nismo našli v temi, kljub temu, da smo za informacijo povprašali kar nekaj domačinov, celo policaja. Nihče ni znal angleško, bili pa so zelo prijazni. Rešil nas je Tenner, naš kontakt iz hostla.

Za nami je bil še en naporen,  a zanimiv dan, ki smo ga preživeli v družbi mnogih predstavnikov različnih držav.

Ni komentarjev: