sreda, 18. oktober 2017

Braga - Portugalska

V soboto sem se z vlakom odpravila v Brago, mesto na skrajnem severu Portugalske, severovzhodno od Porta. Znana je po svoji verski dediščini in prireditvah, zato na vsakih nekaj metrih vidiš večjo ali manjšo cerkev. 




Braga je živahno mesto, eno najstarejših v državi, in se gosti mlade, ki študirajo na njenih univerzah. Leži na griču, uice se vzpenjajo proti vrhu, kjer je lep trg z velikim vodnjakom in napisom BRAGA ter parkom, ki serazteza proti vzhodu. Ulica, ki vodi pravootno na vodnjak je sodobna, široka, krasijo jo krasne ctene gredice in ponuja izbor večjih trgovin. 






Je že več kot 2000 let njene zgodovine in se nahaja na eni od glavnih rimskih cest na Iberijskem polotoku. Braga Škofija je najstarejša na Portugalskem, v srednjem veku pa je mesto s svojimi močmi in pomenom tekmovalo s Santiago de Compostela. Eden od Camiños de Santiago je prečkal tudi ta kraj.





Katedrala Braga je tudi najstarejša v državi in ​​je iz 12. stoletja. Braga je eden od glavnih verskih središč v državi, ki ima festival São João kot vrhunec v liturgijskem in turističnem koledarju.

Na vzhodu je kompleks Bom Jesus do Monte na neoklasični cerkvi na vrhu s 17-letnim stopniščem. V središču mesta je srednjeveška katedrala Braga sakralni muzej umetnosti in gotska kapelica kraljevske kapele. 




Po centru mesta vozi mali turistični vlakes in predstavlja glavne znamenitosti. Seveda sem se tudi sama peljala, saj sem potrebovala po celodnevni hoji po vročem soncu nekaj počitka in razvajanja. 

Ni komentarjev: