torek, 17. avgust 2021

Bedančeva koča

Zadnje dneve v Kranjski Gori sva izkoristila še za obisk Bedančeve koče nad smučiščem in kolesarjenju do Jesenic in nazaj. 
 Ker se je v bližini nad nama dvigalo pobočje, sva se odločila za malo hoje v hrib. Tu je po strmem pobočju napeljano letno sankališče, ki v poletnem času ljubiteljem adrenalina ponuja spust po 1500 metrov dolgem letnem sankališču, kjer v dobrih petih minutah premagajo 293 metrov višinske razlike. 
To sva pred leti z družino preizkusila ob obisku sorodnice iz ZDA. Zanimiva dopustniška izkušnja. Hoja po strmini naju je kar upehala, saj steza vodi naravnost navkreber, ob njej pa je urenea steza za gorsko kolesarjenje.
 Najin tokratni cilj je bila Bedančev dom, do katerega lahko pridemo peš, s kolesom ali z žičnico. Bedančev dom na Vitrancu je na nadmorski višini 1098 m v pogorju Julijskih Alp.
 Za hojo sva porabila skoraj uro, saj sva medtem tudi uživala v krasnem razgledu in kriikih tistih, ki so drveli navzdol po sankališču. 
Leži na lepem razglednem mestu in tam sva se udobno namestila, popila okusen zvarek iz gorskih zdravilnih zelišč in se navžila lepih razgledov. D4uzbo so nama delali razigrani mladi mucki.

Ni komentarjev: