torek, 7. julij 2009

Zaključek popotovanja po Skandinaviji


V petek sva se že zjutraj odpravila proti Kopenhagnu, kjer sva načrtovala ogled mesta. Parkirala sva blizu centra, plačala parkirnino za 4 ure (80DK) in se odpravila na potep po mestu. Bil je lep sončen dan in najprej sva se odločila, da si mesto ogledva iz čolna, saj ponujajo kar nekaj različnih vodenih ogledov po pristanišču in kanalih. 

















Kopenhagen spominja na Amsterdam, ki je navdahnil enega izmed kraljev, da je dal zgraditi kanale po tem vzoru. Videla sva kip morske deklice ob obali, kraljevo palačo in marmornato cerkev v bližini. Šla sva mimo Tivolija, poslušala koncert swing skupine v parku, šla mimo mestne hiše in se vrnila k avtodomu, kjer pa naju je čakalo presenečenje - listek s 510 Dk globe. Obvestilo je bilo napisano v danščini, poklicala sva napisano tel. št., a z avtomatskega odgovora nisva uspela ugotoviti, čemu listek. Še čakava, kaj se bo zgodilo, saj sva morala nadaljevati svojo pot do trajekta v kraju Rodby. Tu sva še zadnjič pomahala Skandinaviji v slovo. Bilo je res enkratno doživetje z lepimi vtisi in spoznanji o tem delu Evrope.



Na poti domov sva se ustavila še pri sorodnikih v Spayerju ob reki Ren na JZ Nemčije. Potovanje sva ključila v nedeljo pozno zvečer in po 30 dneh poti, sva v Avstriji prvič doživela resnejši dež s čudovito dvojno polkrožno mavrico, ki jo je ustvarilo zahajajoče sonce.

Ni komentarjev: