sobota, 27. maj 2023

Praga - kajakcenter

Pozno popoldne sva si ogledala Prague-Troja Canoeing Centre, ki leži v bližini kampa. 

Praški kanuistični center je najpogosteje uporabljeno prizorišče mednarodnih tekmovanj v kanu slalomu.  Zgrajen je bil leta 1983. Vodo preusmerja okoli 3,6-metrskega jezu pri Troji na reki Vltavi v Pragi.
Ta kajakaški center pinuja številbe spirtne aktivnisti poleg kajakaštva. Ob Vltavi sta na obeh straneh reke dobro obiskani  kolesarsko rolarski stezi. 

V centru je velika plezalna stena, ob reki so igrišča, igrala in prostor za piknike. 
Na reki je proga za slalom na mirni vodi, ki se postopoma nadaljuje z brzicami za tekmovanja na brzicah.
Na tribunah ob progi sva opazovala številne raftarje v postavah po štiri in šest članov, ki so trenirali spust med vratci. 
Kasneje sva se sprehodila ob reki navzgor. Mimo naju je vozilo veliko kolesarjev in rolarjev.
Na bližnjih plakatih sva prebrala, da bo na tem mestu  od 8. do 11. junija potekal svetovni pokal ICF v slalomu v kajaku in kanuju.
Zjutraj sva se odpravila naprej proti naslednjemu postanku. 
Žal morava tokrat izpustiti načrtovan obisk Berlina, ker je edini kamp v bližini mesta že polno zaseden zaradi istih razlogov, ki sem jih že omenila. Priporočljivo je preveriti proste dneve in praznike v EU in v skladu z njimi po potrebi rezervirati mesto v kampih. Druge možnosti prenočevanja so preveč oddaljene od Berlina. No, ga obiščeva pa ob kakšni drugi priliki.
Preostali del dneva sva preživela na poti do Nevruppina, kjer je brezplačno parkirišče, ki nama ga je ponudila aplikacija Park4night. Leži ob precej dolgem jezeru, ki je po parkiriščih sodeč kar obiskano v sezoni. 
Jutri nadaljujeva pot do trajekta. 


Ni komentarjev: